Доступність посилання

ТОП новини

Українські дипломати в Чехії допоможуть пораненим, які лікуватимуться у Празі


Працівники посольства України в Чехії допомагатимуть українським пораненим, яких сьогодні двома спеціальними літаками привезуть із Києва до Праги на лікування, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода посол Україні в Чехії Борис Зайчук.

«Ми порадились, і колектив посольства вирішив свій одноденний заробіток надати як допомогу тим людям, які сьогодні прилетять до Праги на лікування», – додав посол.

До посольства України в Празі протягом попередніх днів приходили чехи та українські громадяни, щоб ушанувати пам’ять загиблих у боях за свободу і незалежність країни. Як розповів Борис Зайчук, у посольстві була виставлена «Книга скорботи». У ній, зокрема, «26 послів висловили нам, нашому народові свої співчуття і розділили наш сум, втрати, які понесла наша країна», – сказав посол. Були і провокаційні записи, але «Бог їм суддя», додав він.

Посол Борис Зайчук також висловив переконання, що Україна залишиться єдиною і неподільною державою, що здоровий глузд переможе. «Сьогодні спільнота має згуртуватися і не дати можливості розділити нашу Україну. Я впевнений у тому, що країна була, є і буде, що б вони там не планували, ми своє відстоїмо», – наголосив посол України в Чехії.

Учора Уряд Чехії вирішив направити до України спеціальні літаки, які сьогодні мають доставити на лікування до Праги 23 важко поранених у сутичках в Україні.
XS
SM
MD
LG