Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські майданівці готуються захищатися від «кримського сценарію» колишньої влади


Із 1 березня на Дніпропетровщині політичні сили, що отримали поразку, можуть спробувати взяти реванш, запустивши в дію «кримський сценарій активізації сепаратизму», заявив сьогодні ввечері на позачерговому вічі під стінами Дніпропетровської облдержадміністрації координатор Євромайдану в місті Віктор Романенко.

За його даними, керівники Євромайдану отримали також інформацію про підготовку колишньої влади до силового захоплення адміністративних будівель області задля повернення у свої крісла.

«Кримський варіант» можуть запустити з 1 березня в Дніпропетровську, стара влада у східних регіонах може повернутись, можливе дежавю, можливий реванш. Тому дуже важливо зараз збиратись на віча, говорити людям, що ще нічого не скінчилось», – сказав Віктор Романенко в інтерв’ю журналістам.

Тим часом дніпропетровська Самооборона Майдану оголосила новий додатковий набір дужих хлопців та чоловіків для захисту мирних мітингів та адміністративних будівель. За даними представника Самооборони Романа Луценка, наразі в загонах – десятки дніпропетровців, однак потреба в добровольцях не відпала.

Водночас активісти Євромайдану висловлювали своє розчарування першими кадровими змінами в регіоні, зокрема, призначенням на посаду начальника обласної міліції колишнього регіонала Георгія Гогуадзе, а також поділились інформацією про наміри деяких посадовців облдержадміністрації часів Дмитра Колєснікова знову обійняти свої посади.

Люди скандували «Люстрація!». Один із координаторів Євромайдану в місті Іван Маркевич заявив, що не може взяти на себе відповідальності за жодну людину, призначену керівником в регіоні: на його думку, влада потребує не заміни облич, а зміни самої системи.

«Це те, що має робити актив Дніпропетровська та Євромайдану», – заявив Маркевич.

На сьогоднішньому вічі активісти ініціювали об’єднання і координацію дій між усіма Майданами області; конкретизувати це рішення планують на недільному вічі.
XS
SM
MD
LG