Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ направляє до Криму чільних представників


Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер оголосив сьогодні, що направляє до Криму свого особистого представника Тіма Ґульдіманна і верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Турс.

Він висловив серйозне занепокоєння останніми подіями у Криму і закликав усіх утримуватися від ескалації напруженості і від насильства, мовиться в повідомленні.

Обидва чільні представники ОБСЄ мають вирушити до Криму вже найближчими днями, заявив голова ОБСЄ.

Останні два дні у Криму різко загострилося становище. Після сутичок, що сталися вчора біля Верховної Ради Криму в Сімферополі між проукраїнськими і проросійськими силами, сьогодні вранці будівлі органів влади Криму захопили невідомі озброєні люди проросійського спрямування. Сьогодні під їхнім контролем відбулася сесія кримського парламенту, яка проголосувала за проведення у Криму референдуму щодо «державної самостійності» півострова у складі України і призначила нового голову уряду автономії, лідера проросійської партії «Російська єдність» («Русское единство») Сергія Аксьонова. Той заявив відтак, що далі визнає Віктора Януковича за президента України, і з ним узгоджуються дії кримської влади.
XS
SM
MD
LG