Доступність посилання

ТОП новини

Україна нагадує Росії: угоду з опозицією порушив Янукович


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Міністерство закордонних справ України заявило сьогодні, що вся відповідальність за недотримання угоди між тодішнім президентом Віктором Януковичем і опозицією лежить саме на Януковичі.

У відповідь на чергову заяву МЗС Росії, де вкотре в порушенні угоди звинувачують нову владу України, Київ звернув увагу, що саме представник Росії відмовився засвідчити цю угоду своїм підписом.

«Не виключено, що саме цей чинник став у результаті однією з причин відмови з боку колишнього президента України виконувати домовленості угоди, спрямовані на стабілізацію внутрішнього життя в державі», – вважають в МЗС.

Зокрема, нагадує міністерство, саме Янукович відмовився підписати спеціальний закон Верховної Ради щодо відновлення дії Конституції України 2004 року, що, відповідно до угоди, мало бути зроблено протягом 48 годин після її підписання.

МЗС нагадує, що «власне через фактичне самоусунення в особливо відповідальний для держави період від виконання своїх повноважень» конституційна більшість народних депутатів, які представляють усі політичні сили в парламенті, усунула Януковича від влади, а за звинуваченнями в масових убивствах проти нього порушено кримінальну справу та оголошено в міжнародний розшук.

Таким чином, будь-які спроби звинуватити чинні інститути державної влади України в невиконанні досягнених домовленостей відповідно до угоди про врегулювання кризи від 21 лютого 2014 року не відповідають дійсності, наголосило міністерство.

«Закликаємо російську сторону об’єктивно оцінювати ситуацію та утримуватися від заяв, які перешкоджають процесові політичної та економічної стабілізації в Україні», – наголошено в заяві МЗС України.

Сьогодні Міністерство закордонних справ Росії виступило з черговою заявою, в якій знову твердило, що нова влада України не виконує угоду від 21 лютого між тодішніми президентом Віктором Януковичем і опозицією. При цьому самого Януковича в заяві далі називали «президентом».

Останніми днями Росія практично щодня, а іноді й по кілька разів на день, виступає з заявами схожого змісту, щоразу звинувачуючи нову владу України в порушенні тієї угоди.
XS
SM
MD
LG