Доступність посилання

ТОП новини

РНБО розгляне ситуацію в Криму


Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків глави держави Олександр Турчинов призначив на сьогодні засідання Ради безпеки і оборони у зв’язку з ситуацією в Криму.

«На 11:00 я призначив засідання Ради національної безпеки і оборони», – заявив Турчинов на засіданні Верховної Ради.

«На жаль, попри наші звернення та заяви, до ескалації цього конфлікту безпосередньо стають причетні військові Збройних сил Росії, які, незважаючи на попередження української сторони, зі зброєю пересуваються по Криму в напрямку, який не погоджували з українською стороною», – сказав Турчинов.

«Сьогодні вночі терористи з автоматичною зброєю, за оцінками наших спецслужб – це професійні військові, спробували узяти під контроль аеропорти Криму», – додав він.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватив Росію в збройному вторгненні в Крим.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє з аеропорту Сімферополя, що на вході до адміністративних приміщень аеропорту розташувалися 10-15 військових у масках і касках з автоматичною зброєю. Також військові є на стоянці біля старого терміналу.

Озброєні військові заблокували також роботу державного підприємства «Кримаерорух», яке забезпечує авіаційну навігацію над територією півострова. Військові не представляються, поруч із ними перебувають місцеві «самооборонці».

З військових джерел кореспонденту Радіо Свобода стало відомо, що аеропорт блокують не військовослужбовці Чорноморського флоту, а бійці спецпідрозділів Головного розвідувального управління Збройних сил Російської Федерації, які прибули до Криму з території Росії. Їхній літак приземлився на військовому аеродромі Чорноморського флоту в селищі Гвардійське.

Російські військові контролюють і розташований під Севастополем український військовий аеродром Бельбек.
XS
SM
MD
LG