Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко прибув до Криму на переговори, але не зміг потрапити до парламенту


Народний депутат України Петро Порошенко
Народний депутат України Петро Порошенко
Народний депутат України Петро Порошенко, який прибув до Криму з офіційними повноваженнями від голови Верховної Ради України Олександра Турчинова для переговорів з керівництвом автономії, не зміг потрапити до приміщення кримського парламенту.

Вхід до будівлі заблокувала група агресивно налаштованих проросійських активістів. Вони кричали і кидали в народного депутата папірці і різні предмети.

Петро Порошенко прибув сьогодні, як він повідомив, з метою зустрітися з керівництвом Криму для уникнення ескалації і кровопролиття. За його словами, як офіційний представник голови Верховної Ради України Олександра Турчинова, він мав намір докласти «максимум зусиль, щоб мирний діалог мав успіх».

Перед цим його з двома помічниками намагалися не пропустити військові, які перебувають в аеропорту. Порошенко зажадав від військових документи, ті відмовилися їх надати, але відступили.

Петро Порошенко сказав журналістам, що в Криму діють українські закони і реакція Києва на ситуацію в Криму «обов'язково буде, але яка вона буде – залежить від переговорів», – зазначив Петро Порошенко.
XS
SM
MD
LG