Доступність посилання

ТОП новини

США: заяви Росії щодо суверенітету України непослідовні


Сполучені Штати звертають увагу на те, що заяви Росії стосовно суверенітету України є непослідовними і застерігають Москву від переходу межі.

«Ми уважно спостерігаємо, як сказав державний секретар США Джон Керрі, чи дійсно Росія не робить нічого, що свідчило б про перехід межі. Ми суворо підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України і сподіваємось, що й інші держави також», – заявив у п’ятницю на прес-конференції речник Білого Дому Джей Карні.

«Повідомлення про російське втручання в Криму викликають глибоке занепокоєння у США і, як сказав державний секретар Джон Керрі та радник президента Обами з національної безпеки Сюзанн Райс, втручання Росії було б серйозною помилкою. Ці повідомлення з Криму не відповідають попереднім твердженням Росії перед Сполученим Штатами Америки, що Росія буде поважати територіальну цілісність України. Це непослідовно й щодо зобов’язань Росії, взятих нею згідно з Будапештським меморандумом», – додав Карні.

Рада безпеки ООН заявила, що проводе у п’ятницю зустріч за зачиненими дверима для обговорення кризи в Україні у відповідь на звернення нової влади України.
XS
SM
MD
LG