Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: убивці Небесної Сотні мають бути покарані


Вогні пам’яті для Небесної Сотні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
На дев’ятий день після смерті значної кількості людей, що загинули під час акцій протесту у Києві, активісти міжнародної правозахисної організації Amnesty International, руху Автомайдан та ініціативи «Євромайдан SOS» організували ходу на знак пошани до загиблих.

Вона пройшла від Михайлівської площі до вулиці Інститутської, де люди запустили ліхтарі пам’яті Небесної Сотні.

Як зазначив Радіо Свобода представник Amnesty International Богдан Овчарук, акція пам’яті проводиться також для того, щоб виявити свою солідарність із родинами загиблих та людьми, які постраждали під час неконтрольованого насильства.

За його словами, люди прийшли сюди із закликами швидкого незалежного та ефективного розслідування всіх порушень прав людини за три місяці Євромайдану.

У п’ятницю Небесну Сотню (так називають убитих під час силового протистояння людей) поповнив 23-річний харків’янин Владислав Зубенко. Він отримав вогнепальне поранення 20 лютого, лікарі не змогли врятувати його життя.

З початку силового протистояння, тобто від 18 до 28 лютого, в Києві загинули 83 людини. Проте спільнота «Євромайдан SOS» повідомляє про більші втрати. Багато людей досі вважаються зниклими безвісти.
XS
SM
MD
LG