Доступність посилання

ТОП новини

Посол України в ООН: військові літаки і вертольоти Росії вдерлися в Україну


Російські військові вертольоти і транспортні літаки вдерлися до повітряного простору України, збройні сили Росії захопили головний аеропорт Криму. Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявив посол України в ООН Юрій Сергеєв, повідомляє агентство АР.

Перед початком засідання на запитання «Чого ви хочете від цієї зустрічі?», посол відповів: «Підтримки. Моральної, політичної підтримки світової спільноти, оскільки те, що відбувається, жахливо. Військова присутність у Криму має привернути увагу світової спільноти, оскільки це виклик безпеці та миру в регіоні, а також виклик територіальній цілісності України».

У ніч на п’ятницю озброєні особи без розпізнавальних знаків захопили аеропорти Сімферополя і Севастополя (Бельбек). Вони взяли під контроль державне підприємство «Украерорух», яке здійснює управління повітряним простором над півостровом.

Раніше, у четвер, озброєні особи захопили приміщення Верховної Ради і Кабінету міністрів Криму.

Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов заявив сьогодні, що Росія розпочала неприховану військову агресію в Криму.
XS
SM
MD
LG