Доступність посилання

ТОП новини

Росія виступає проти «нав’язаного посередництва» в Україні – Чуркін


Посол Росії в ООН Віталій Чуркін
Посол Росії в ООН Віталій Чуркін
Росія виступає проти «нав’язаного посередництва» для врегулювання ситуації навколо Криму. Про це посол Росії в ООН Віталій Чуркін заявив після закритої зустрічі в Раді безпеки.

«Це те, що треба проаналізувати. Потрібно спитати владу Криму, що вона думає про таку місію», – сказав Чуркін, слова якого цитує російське агентство «РИА-Новости».

Він стверджує, що Росія діє в Криму в межах угоди з Україною про базування російського Чорноморського флоту.

Посол США в ООН Саманта Пауер заявила, що Вашингтон пропонує надіслати міжнародну посередницьку місію для врегулювання ситуації.

Таку ж ідею висловив у своєму виступі президент США Барак Обама. Він попередив Росію, що їй «дорого обійдеться будь-яке військове втручання в Україні».

Минулої ночі озброєні особи без розпізнавальних знаків захопили аеропорти Сімферополя і Севастополя (Бельбек). Вони взяли під контроль державне підприємство «Украерорух», яке здійснює управління повітряним простором над півостровом.

У четвер озброєні особи захопили приміщення Верховної Ради і Кабінету міністрів Криму.

Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов заявив у п’ятницю ввечері, що Росія розпочала неприховану військову агресію в Криму.
XS
SM
MD
LG