Доступність посилання

ТОП новини

США: воєнна інтервенція в Україну обійдеться дорого


Сполучені Штати Америки разом із міжнародною спільнотою наголошують: будь-яка воєнна інтервенція в Україну обійдеться дорого, заявив у п’ятницю президент США Барак Обама.

Через лічені дні після того, як світ дивився Олімпійські ігри в Росії, вона може викликати засудження держав усього світу, додав президент США у спеціальній заяві про становище в Україні.

Будь-яке порушення суверенітету і територіальної цілісності України глибоко дестабілізує ситуацію, а це не в інтересах ні України, ні Росії, ні Європи, сказав Обама, коментуючи дії військових Росії в українському Криму.

За його словами, повідомлення про пересування військ Росії всередині України викликають глибоке занепокоєння.

Обама застеріг Росію від «глибокого втручання у справи, які має вирішувати сам український народ». Це також було б ясним порушенням зобов’язання Росії дотримуватися незалежності, суверенітету і непорушності кордонів України, а також міжнародного права, додав він.

Президент США повідомив, що віце-президент Джо Байден говорив телефоном із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком і запевнив його, що США підтримують зусилля його уряду, підтримують суверенітет, територіальну цілісність і демократичне майбутнє України. Окремо Обама високо оцінив стриманість української влади.

Барак Обама також пообіцяв близько координувати дії щодо становища в Україні з європепйськими союзниками, а також спілкуватися безпосередньо з владою Росії з цього питання.



У Криму ще в четвер почала різко зростати напруженість, яка нарощується далі. Військові Росії, а також добре озброєні люди у військових одностроях без прикметних знаків блокують дороги і частини українських силових структур, беруть під контроль аеропорти й урядові будівлі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG