Доступність посилання

ТОП новини

У Празі вимагали зміни українського дипкорпусу в Чехії


Представники української громади Чехії у п’ятницю ввечері пікетували посольства України і Росії в Празі з вимогою кадрових змін в українському дипкорпусі. Вони звернулися до нового керівника українського МЗС Андрія Дещиці.

«Після втечі Януковича представники посольства напрочуд швидко змінили свою позицію щодо Майдану, вони перерахували гроші постраждалим та збирають підписи до скорботної книги. Так само в 2004 році ці ж дипломати перед третім туром ходили з помаранчевими стрічками і казали, що вони всі за Майдан. Просимо не повторюйте помилок уряду Ющенка, який не спромігся провести очищення влади після Помаранчевої революції, не звільнив і не покарав організаторів фальсифікації виборів, які були зафіксовані офіційними спостерігачами», − мовиться у зверненні.

Представники громади заявляють, що заслуговують «нарешті» на дипломатичне представництво, яке буде розвивати і захищати громадські, культурні та ділові інтереси України та українців.

В акції взяли участь кілька десятків осіб, переважно молодь. Під російським посольством вони скандували «Путіну − ганьба», «Росія, руки геть від України».

Посольство України в Чеській Республіці з листопада 2012 року очолює Борис Зайчук.

У Чехії нині живе близько 200 тисяч українських громадян і вихідців з України.
XS
SM
MD
LG