Доступність посилання

ТОП новини

Новий прем’єр Криму Аксьонов звернувся за допомогою до Путіна


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов
Новопризначений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням надати «сприяння у забезпеченні миру і спокою на території Автономної Республіки Крим». Про це він заявив в екстреному зверненні, повідомляє прес-служба Верховної Ради АРК.

У зверненні мовиться, що центральна влада у порушення кримської конституції призначила нового начальника кримської міліції. В результаті цього призначення, а також через «перебування на території автономії нерозпізнаних збройних груп, бойової техніки і нездатності силових структур, розміщених в АРК, ефективно контролювати ситуацію, на території Криму виникли заворушення».

Крім того, Верховна Рада Криму створила спецпідрозділ з охорони громадського порядку «Беркут», підпорядкований виключно владі АРК.

Про це повідомив перший віце-прем`єр Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв.

Раніше новий міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розформував цей спецпідрозділ міліції, постановивши провести атестацію чотирьох тисяч співробітників і створити новий підрозділ.

Засідання кримського парламенту, будівлю якого в четвер вранці зайняли озброєні люди, 27 і 28 лютого проходили без участі преси.
XS
SM
MD
LG