Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін спрямував 400 мільйонів гривень на рефінансування банків Криму


Уряд відновив банківські розрахунки з Кримом і спрямував близько 400 мільйонів гривень на рефінансування банків Автономії. Про це заявив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

«Відновлено систему зв`язку, нам вдалося відновити як банківські розрахунки, так і розрахунки в системі Держказначейства. Уряд виконуватиме всі зобов`язання перед народом України. Ми не залишимо кримчан ні за яких обставин. Ми надали підтримку банківському сектору АР Крим», − сказав він.

Яценюк наголосив, що в уряду є чіткий план контролю ситуації. «Ми ще раз звертаємося до керівництва Росії негайно відвести війська і не провокувати громадянське протистояння», − наголосив глава уряду, закликавши російську сторону виконувати договірну базу, і лише мирним і політичним шляхом розв’язати ситуацію.

Озброєні особи без розпізнавальних знаків захопили аеропорти Сімферополя і Севастополя (Бельбек). Вони взяли під контроль державне підприємство «Украерорух», яке здійснює управління повітряним простором над півостровом.

У четвер озброєні особи захопили приміщення Верховної Ради і Кабінету міністрів Криму.

Голова Верховної Ради, виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов заявив у п’ятницю ввечері, що Росія розпочала неприховану військову агресію в Криму.
XS
SM
MD
LG