Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії звинуватило Київ у дестабілізації ситуації в Криму


 (©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Міністерство закордонних справ Росії вкрай занепокоєне останнім розвитком подій у Криму і звинуватило Київ у дестабілізації ситуації на півострові.
Про це йдеться в заяві МЗС Росії, розміщеній на його сайті.

«У Росії вкрай стурбовані останнім розвитком подій в Криму.
У ніч на 1 березня невідомими озброєними людьми, направленими з Києва, було вчинено спробу захоплення будівлі Міністерства внутрішніх справ Автономної Республіки Крим. В результаті віроломної провокації є постраждалі. Завдяки рішучим діям загонів самооборони спроби захоплення будівлі МВС вдалося запобігти. Останнє підтверджує прагнення відомих політичних кіл у Києві дестабілізувати ситуацію на півострові», − заявили в МЗС Росії.

«Закликаємо тих, хто дає подібні накази з Києва, до стриманості. Вважаємо вкрай безвідповідальним подальше нагнітання і без того напруженої обстановки в Криму», − йдеться в заяві.

В ніч на четвер, 27 лютого, невідомі із зброєю захопили будівлі Верховної ради автономії і Ради міністрів Криму в центральній частині Сімферополя, піднявши над будівлями прапори Росії. Цього ж дня на під`їздах до Сімферополя була помічена колона із 40 БТР, а також з`явилася інформація про перекидання збройних сил РФ на територію Криму. 28 лютого, у ЗМІ з`явилася інформація про незаконний перетин кордону України 11 російськими вертольотам МІ-24, а також про захоплення невідомими озброєними людьми аеропортів Сімферополь і Бельбек.

На сьогодні над Кримом повністю закритий повітряний простір, а також перекрито блокпостами в`їзди по суші на територію автономії на перешийку перед містом Армянськ і на Чонгарі. Керівник Міністерства оборони України Ігор Тенюх сьогодні повідомив, що Росія продовжує нарощувати свою військову присутність у Криму.
XS
SM
MD
LG