Доступність посилання

ТОП новини
Невідомі у повному військовому епікіруванні біля в’Їзду в аеропорт «Бельбек», Сімферополь, 28 лютого 2014 року
Невідомі у повному військовому епікіруванні біля в’Їзду в аеропорт «Бельбек», Сімферополь, 28 лютого 2014 року

Живий Блог. У Росії дали згоду Путіну на війну проти України

Керівник ООН закликає поважати цілісність України

Підбиваємо підсумки:
  1. Росія відмовилася від консультацій з Україною в рамках Будапештського меморандуму
  2. Рада федерації Росії затвердила введення військ в Україну
  3. Рішення про введення військ в Україну ще немає
  4. Збройні сили України перебувають у повній боєготовності
  5. У Росії затримали людей, які виступили проти війни з Україною
  6. Російська соцмережа заблокувала спільноти «Правий сектор» і «Євромайдан»
  7. Росія залишила за собою право «захищати законні інтереси громадян і військовослужбовців, розквартированих на території Криму»
  8. Українські росіяни і російськомовні – Путіну: ми не просили про ваш захист
  9. Керівник ООН закликав поважати цілісність України
  10. ЄС засуджує рішення Росії про використання військ в Україні
  11. Рада безпеки ООН завершила термінове засідання щодо України
  12. Обама сказав Путіну, що Росія порушує міжнародне право і пригрозив політичною і економічною ізоляцією
  13. Російські дії несуть загрозу цілісності України – посол США в ООН
  14. Член Ради з прав людини президента Росії: рішення про вторгнення до України базується на неправді
Дії Росії в Україні несуть загрозу територіальній цілісності цієї держави. Про це на засіданні Ради безпеки заявила посол США в ООН Саманта Пауер.

Дії голосніші за слова. Сьогодні Рада федерації Росії санкціонувала застосування військової сили в Україні. Невідкладне розгортання спостерігачів ООН або ОБСЄ можливість прозоро відстежити пересування військових або напіввійськових формувань у Криму
Саманта Пауер
Постанова верхньої палати парламенту Росії про згоду на воєнне вторгнення до України ґрунтується на неправдивій інформації, заявив у суботу член Ради з прав людини при президентові Росії Андрій Юров.

Спікер цієї палати Валентина Матвієнко стверджувала, що у Криму є жертви серед росіян, коли представляла російським сенаторам звернення президента Володимира Путіна щодо дозволу на таке вторгнення, сказав Юров, перебуваючи в Києві.

Але, як цитує правозахисника агентство «Інтерфакс-Україна», він зв’язався з генеральним консулом Росії у Криму В’ячеславом Светличним, і той підтвердив, що ніяких жертв насправді немає.
Українська правда пише в твітері:
«Правий сектор» не звертався до чеченців за допомогою – речник

«Правий сектор» не звертався за допомогою до лідера угрупування «Кавказький емірат» Доку Умарова. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив речник «Правого сектору» Артем Скоропадський. За словами Скоропадського, ця інформація з’явилася на сторінці «Правого сектору» у соціальній мережі «Вконтакте» після того, як був зламаний акаунт одного із їхніх адміністраторів.
Росія залишає за собою право «захищати законні інтереси громадян і військовослужбовців, розквартированих на території Криму»

Про це прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав у телефонній розмові з Арсенієм Яценюком, якого офіційний сайт уряду Росії називає «призначеним Верховною Радою України прем’єр-міністром».
Російські Збройні сили в разі потреби мають право діяти в рамках мандату, наданого президенту Росії Радою федерації Федеральних зборів РФ. Також під час розмови Дмитро Медведєв звернув увагу на можливу відповідальність українських посадових осіб у разі ухвалення протиправних рішень про використання сили щодо російських громадян
ідеться у викладі розмови, як його подає російський урядовий сайт


Щойно передзвонили мому помічнику з воєнкомату з наказом прибути на 8:00 ранку згідно з планом мобілізації. Згідно з рішенням РНБО мобілізація відбувається по всій країні
Андрій Парубій, секретар РНБО пише у ФБ

Вже не лише республіканці, але й демократи закликають до економічних санкцій щодо Росії
Мирослава Гонгадзе, журналіст пише у ФБ
WASHINGTON — Members of Congress are calling for economic sanctions on Russia similar to those levied against Iran as well as an expansion of the Magnitsky List in response to Russia’s invasion of the Crimea region of Ukraine.

Sen. Chris Murphy Saturday warned that it has become clear Russia’s incursion is “part of a broader strategy” to reassert Russia’s Cold War-era control of eastern Europe.

“We have to go eyes wide open into this,” Murphy said, adding that it now appears the United States will need to “level some clear economic sanctions” against Russia.

Murphy said he expects President Barack Obama will have to address the situation in Ukraine again in the coming days and hoped that he would “start to set a direction for what these consequences will be … it’s clear the Russians didn’t hear his message.” Obama addressed the situation on Friday, saying that there would be “costs” for a Russian invasion of Crimea but not specifying what the costs would be.
Держсекретар США Джон Керрі твітить:
Влад Содель, фотожурналіст в твітері:
У Вашингтоні поговорюють, що такого геополітичного напруження , як зараз , у зв'язку з вторгненням Росії в Україну, не спостерігали з часів нападів 11 вересня і початку Іракської війни. Деякі кажуть, що це найбільший геополітичних міжнародний виклик для президента Обами
Мирослава Гонгадзе, журналіст
Генпрокуратура попереджає про відповідальність за незаконні рішення місцевої влади
Представники органів місцевого самоврядування у Криму, в Донецьку і Севастополі, причетні до незаконних ухвал останніх днів, повинні усвідомлювати сувору відповідальність за ухвалення таких протиправних рішень, заявив в. о. генерального прокурора Олег Махніцький.

Ідеться про протиправні рішення, які створюють передумови для зміни державного та адміністративно-територіального устрою України.

Зокрема, Верховна Рада Крим таким незаконним чином висловила недовіру Раді міністрів Автономної Республіки Крим, припинила її діяльність і призначила Сергія Аксьонова прем’єром уряду Криму.
У Криму, в Донецьку і Севастополі ухвалили протиправні рішення підпорядкувати територіальні підрозділи правоохоронних органів України місцевим органам влади і самоврядування та створити місцеві правоохоронні органи


Так само незаконно ухвалюються рішення проводити місцеві референдуми, незважаючи на відсутність для цього правових підстав чи й просто всупереч Конституції, заявив керівник Генпрокуратури.
Сором і жах у Росії – реакція на дії Путіна щодо України

«Дуже соромно» – рефрен який звучить в останні години в російських соцмережах. «Вони там всі збожеволіли. Інакше це пояснити неможливо», – пишуть у Фейсбуці.

Сидимо за столом. Сімейне свято. Яке до біса свято??? Знову обмежений контингент? Як же соромно за країну
Людмила Телень, відомий журналіст
ООН Україні не допоможе. Потрібне НАТО – Джон Болтон

Я думаю, що Рада безпеки ООН не надасть захисту Україні. На мою думку, Росія, за підтримки Китаю, буде протистояти усім намаганням ООН відіграти будь-яку роль у вирішенні кризи в Україні. Так само не думаю, що заклик України до виконання Будапештського меморандуму щось дасть. Якщо один з гарантів української територіальної цілісності – Росія – не має жодного наміру його виконувати в теперішніх умовах, то інші два гаранти – США та Великобританія – не зможуть діяти ефективно
колишній посол США в ООН Джон Болтон, а нині – старший науковий співробітник консервативного Американського Інституту підприємництва
Сполучені Штати вважають, що Росія порушує міжнародне право у відносинах з Україною і засуджують військове втручання Росії на території України.

Про це президент США Барак Обама заявив своєму російському колезі Володимиру Путіну під час півторагодинної телефонної розмови.

Президент Обама також дав зрозуміти своєму російському колезі, що порушення суверенітету і територіальної цілісності України може негативно вплинути на позиції Росії в міжнародній спільноті – аж до політичної та економічної ізоляції.
Святослав Вакарчук, лідер гурту «Океан Ельзи» твітить:
Росія в чистому вигляді порушила базові угоди по Чорноморському флоту - Євген Марчук, екс-секретар Ради національної безпеки та оборонив ефірі

Я не можу знайти відповіді на одне питання: хто і що сказав Януковичу, що він особисто і вся команда в паніці тікали вночі. Він міг поїхати в Генштаб і звідти півроку керувати країною. Його могли попередити, що його чекає Гаага або йому міг щось сказати Путін - в мене є дві версії, я можу лише припускати
Євген Марчук
Агресія Росії щодо України є небезпечним і короткозорим кроком російського керівництва - Смішко

Нинішнє керівництво (Росії) відкриває «скриньку Пандори». Якщо так воно відноситься до міжнародних договорів, то як воно вважає Китай буде дотримуватися міжнародних договорів між Китаєм і Росією? Чи як у цьому випадку можуть працювати договори щодо Калінінграду? Це дуже небезпечний і короткозорий крок. Цей крок підтверджує те, що нинішнє керівництво Росії абсолютно не розуміє, що таке Україна і її народ. Війну почати можна з Україною, але виграти цю війну абсолютно неможливо
Ігор Смішко, екс-голова Служби безпеки України
Голос Америки ділиться в твітері:
La France à l'ONU (Франція в ООН) твітить:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG