Доступність посилання

ТОП новини
Невідомі у повному військовому епікіруванні біля в’Їзду в аеропорт «Бельбек», Сімферополь, 28 лютого 2014 року
Невідомі у повному військовому епікіруванні біля в’Їзду в аеропорт «Бельбек», Сімферополь, 28 лютого 2014 року

Живий Блог. У Росії дали згоду Путіну на війну проти України

Керівник ООН закликає поважати цілісність України

Починаємо Живий Блог, оскільки Росія, нібито, готується ввести війська на територію України. Рада федерації Росії затвердила введення Збройних сил Росії на територію України, крім того, Росія відмовилася від консультацій з Україною в рамках Будапештського меморандуму.

Найактуальніші та найоперативніші новини читайте тут!
Депутати Ради федерації Федеральних зборів Росії – верхньої палати російського парламенту – схвалили в суботу введення Збройних сил Росії на територію України.

Серед аргументів за це промовці наводили, зокрема, те, що, за їхніми словами, «президент України» Віктор Янукович підтримав таку пропозицію.

Вони також говорили про «коричневу чуму», яка, на їхню думку, «захопила владу» в Києві.
Питання про застосування Збройних сил Росії за кордоном вирішує президент, наразі такого рішення немає. Про це повідомляє наближена до Кремля інформагенція «РИА-Новости» з посиланням на речника Путіна Дмитра Пєскова.

«Це точка зору Ради федерації. Рішення ухвалює президент. Наразі цього рішення немає», – сказав Пєсков.
Російський опозиційний політик Борис Нємцов вважає, що сьогодні президент Росії Володимир Путін оголосив Україні «братовбивчу війну», наслідком якої буде міжнародна ізоляція Росії.

Путин объявил братоубийственную войну Украине. Это кровавое безумие неадекватного чекиста дорого обойдется России и Украине: опять убитые молодые ребята с той и другой стороны, несчастные матери и жены, дети- сироты. Опустевший Крым, куда никто не поедет... Вурдалаку нужна война. Ему нужна народная кровь. Россию ждет международная изоляция, обнищание людей, репрессии. Боже, за что нам такое проклятье??? Сколько можно все это терпеть
Тим часом Верховна Рада збирається на позачергове засідання.

У порядку денному є одне питання – фактичне оголошення війни Україні з боку Російської Федерації.

Лідер партії УДАР Віталій Кличко наполягає, що депутати мають розглянути питання денонсації Угоди про перебування Чорноморського флоту в Криму.

Український парламент також має звернутися до керівників держав-гарантів безпеки України терміново виконати свої міжнародні зобов'язання згідно Будапештського меморандуму. І зупинити агресію з боку Росії проти суверенної України. Верховна Рада має доручити верховному головнокомандувачу оголосити повну мобілізацію у зв'язку з початком агресії проти України
ЛігаБізнесІнформ пише у Твітері:
Москві затримали п’ятьох людей, які вийшли з так званими «одиночними пікетами» на знак протесту проти війни Росії проти України.

Затримані громадяни Росії Петро Котов, Олександр Гурьянов, Дмитро Ейснер, Даніла Маслов, Григорій Охотін.
НАТО закликає Росію відмовитися від зазіхань на Україну. Про це в твітері пише генеральний секретар НАТО Андрес Фог Расмусен:
Чубаров: кримські татари за мир у Криму

Ми виходимо з того, що живемо в суверенній, незалежній державі Україна. Зрозуміло також, що нинішній конфлікт має вирішуватися разом з Росією, оскільки її війська вже перебувають у Криму... Я готовий вести переговори з усіма, щоб уникнути ескалації напруги
Українська правда інформує в твітері:
Максим Еріставі, кореспондент твітить:
Українська правда твітить:
Над Харківською ОДА знову майорить український прапор, потерпілих – понад 100
Будівлю Харківської ОДА прибирають після штурму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Василя Хоми, внаслідок сутичок травмовані 106 людей. Медики повідомляють, що масовими є травми очей, одна людина, яка випала або була викинута з вікна, має тяжкі ушкодження. У трьох осіб – поранення гумовими кулями.
Мешканці Балаклави стали між прикордонниками України і військовими Росії, вимагаючи не допустити кровопролиття.

Представники російської сторони наполягають на звільненні військової частини, не йдуть на контакт та не відрекомендовуються. Обстановка напружена. Державна прикордонна служба України вживає усі заходи з недопущення силового протистояння та закликає всіх небайдужих громадян не бути сторонніми спостерігачами та не допустити кровопролиття
Державна прикордонна служба
Євромайдан показує у твітері:
Рэймонд Сэйнт, гуманіст затвітив фото
Мирослава Гонгадзе, журналіст і громадський діяч пише:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG