Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ закликає до діалогу і їде до Криму


Міністр закордонних справ Швейцарії, голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер
Міністр закордонних справ Швейцарії, голова ОБСЄ Дідьє Буркгальтер
Міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгальтер, який зараз головує в Організації з безпеки і співпраці в Європі, закликає держави-члени ОБСЄ до «конструктивного діалогу» через розвиток ситуації в Україні. Про це інформує офіційний сайт організації.

Буркгальтер привітав висловлену членами Ради безпеки ООН на нараді 28 лютого повагу до територіальної цілісності і суверенітету України. Він закликав «усі держави дотримуватися принципів ОБСЄ, зокрема тих, які закріплені в Гельсінському заключному акті, і взяти на себе зобов'язання мирного розв’язання кризи».

«Я наполегливо закликаю держави-учасниці утримуватися від односторонніх дій і взяти участь у конструктивному діалозі в дво- і багатосторонньому форматах», – наголосив голова ОБСЄ.

Дідьє Буркгальтер оголосив про плани відвідати на початку наступного тижня Крим. Разом із ним у складі делегації ОБСЄ будуть особистий посланець Тім Ґульдіманн і верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс.

Сьогодні Рада Федерації підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні».

Цим діям передувало захоплення озброєними особами в Криму будівель Верховної Ради і уряду автономії, аеропортів Сімферополя і Севастополя, інших об’єктів.
XS
SM
MD
LG