Доступність посилання

ТОП новини

Україна має вийти з СНД і просити про допомогу ООН – експерт


Директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця
Директор Інституту зовнішньої політики Григорій Перепелиця
Україна має вжити рішучих дипломатичних кроків у відповідь на агресію Росії. Таку думку Радіо Свобода висловив директор Інституту зовнішньої політики при Дипломатичній академії МЗС України Григорій Перепелиця.

«Україна має відкликати посла, розірвати дипломатичні відносини, вийти з Угоди про статут і умови перебування (російського Чорноморського флоту у Криму), припинити своє головування в СНД, і, можливо, вийти з СНД. Тобто, зараз мають бути вжиті дуже рішучі дипломатичні кроки. Також зараз Україна має звернутися до ООН як держава, яка зазнала воєнної агресії з боку Росії, і попросити допомоги з боку ООН. Потрібно оперативно, упродовж завтрашнього дня чи сьогоднішньої ночі, провести комплекс заходів, щоб максимально обмежити масштаби агресії», – говорить Перепелиця.

При цьому, зазначає Григорій Перепелиця, Україна має готуватися до відсічі агресії – запроваджувати воєнний стан, вибудовувати систему оборони і проводити мобілізацію.

Сьогодні Рада Федерації підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації у цій країні». Це рішення одноголосно підтримали 90 сенаторів.
XS
SM
MD
LG