Доступність посилання

ТОП новини

Росія вказала Яценюку на «право захищати» громадян – урядовий сайт Росії


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв
Росія залишає за собою право «захищати законні інтереси громадян і військовослужбовців, розквартированих на території Криму».

Про це прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав у телефонній розмові з Арсенієм Яценюком, якого офіційний сайт уряду Росії називає «призначеним Верховною Радою України прем’єр-міністром».

«Російські Збройні сили в разі потреби мають право діяти в рамках мандату, наданого президенту Росії Радою федерації Федеральних зборів Росії. Також під час розмови Дмитро Медведєв звернув увагу на можливу відповідальність українських посадових осіб у разі ухвалення протиправних рішень про використання сили щодо російських громадян», – мовиться у викладі розмови, як його подає російський урядовий сайт.

У суботу після засідання Ради національної безпеки і оборони прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк проінформував про розмову з Медведєвим і наголосив, що Росія не ухвалювала рішення про військову інтервенцію в Україну.

У суботу Рада федерації одноголосно підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні».

Це рішення не означає негайного початку військової інтервенції, але дає Путіну можливість оголосити про таке рішення будь-якої миті.

Сполучені Штати вважають, що Росія порушує міжнародне право у відносинах з Україною. США засуджують військове втручання Росії на території України. Про це президент США Барак Обама заявив своєму російському колезі Володимиру Путіну під час півторагодинної телефонної розмови, яка за вашингтонським часом відбулася в другій половині дня в суботу (в Україні в цей момент був уже пізній вечір).
XS
SM
MD
LG