Доступність посилання

ТОП новини

Всі частини Військово-морських сил Криму під контролем України – командування ВМС


Українські військові відмовилися роззброюватися
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Українські військові відмовилися роззброюватися

Штаб військово-морських сил в Севастополі перебуває під контролем українських військ і підпорядковується новопризначеному командувачу Військово-Морських сил контр-адміралу Денису Березовському. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-центрі українського флоту.

За їхніми даними, кораблі українського флоту перебувають в місцях постійного базування, окрім флагмана – фрегата «Гетьман Сагайдачний», який повертаючись з піврічного перебування в Аденській затоці, зараз перебуває на базі НАТО «Суда-Бей» в Середземному морі.

Представники прес-центру також спростували інформацію російських ЗМІ про те, що український фрегат підняв андріївський прапор і що він зараз прямує до Одеси.

Речники Флоту також зазначають, що всі частини Військово-морських сил, базованих в Криму, перебувають під контролем українського командування.

Водночас в прес-центрі Флоту зазначили, що група озброєних російських військовослужбовців проникла у Навчальний центр ВМС України в Севастополі. І силою захопила та вивезла понад 200 стволів вогнепальної зброї на вантажівці «Камаз».

Також з'явилася інформація, що російські військові заблокували штаб берегових військ ВМС України у Сімферополі. Кореспондент Радіо Свобода, який перебуває біля штабу берегових військ, повідомив, що штаб не заблоковано, однак вантажівка з російськими номерами стоїть приблизно за 150 метрів від об’єкта. Крім того, повз проїжджають інші військові автомобілі з російськими номерами. Наразі ситуація спокійна.

(Офіцери ВМС України запобігли вивезенню з території військової частини 191-го учбового загону ВМС України штатного озброєння)
XS
SM
MD
LG