Доступність посилання

ТОП новини

Парламент вимагає від Росії поважати територіальну цілісність України – заява


Верховна Рада проголосувала за постанову, в якій задекларувала неприпустимість територіальних претензій до України. За відповідне рішення проголосували 318 народних депутатів.

«Будь-яке пересування військовослужбовців, техніки та озброєнь має здійснюватися виключно за погодженням із компетентними органами України відповідно до вищевказаних Угод та законодавства України», – йдеться в постанові.

У постанові йдеться про неприпустимість посягання на території України, що закріплено та гарантовано Будапештським Меморандумом 1994 р., Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Російською Федерацією та Україною 1997 р.

Крім того, Верховна Рада вимагає неухильного виконання базових угод про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, а саме негайного відведення військ в місця їх дислокації.

Рада також звернулася до президента Російської Федерації Володимира Путіна з вимогою не допустити введення Збройних сил Російської Федерації на територію України.

Верховна Рада у неділю засідає у закритому режимі, всі повідомляння поширюють здебільшого у соціальних мережах депутати від свого імені чи від партії, до якої вони належать.
XS
SM
MD
LG