Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: Росія загрожує мирові в Європі воєнними діями в Україні


Андерс Фоґ Расмуссен, генсекретар НАТО
Андерс Фоґ Расмуссен, генсекретар НАТО
Генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен перед проведенням надзвичайного засідання Ради Північноатлантичного альянсу виступив із заявою, в якій закликав Росію припинити військові дії в Україні та знизити напруження.

Росія загрожує мирові і безпеці в Європі своїми воєнними діями в Україні і мусить негайно зменшити напруженість, заявив він.

«Ми зібралися на позачергове засідання Ради унаслідок військових дій в Україні та погроз президента Путіна проти цієї суверенної держави. Те, що робить Росія, є порушенням принципів хартії ООН. Росія має припинити військові дії і погрози», – заявив керівник НАТО журналістам у Брюсселі перед початком термінового засідання міністрів оборони країн-членів НАТО.

На засіданні міністри розглянуть наслідки цих дій для миру і безпеки в Європі і для відносин НАТО з Росією, повідомив він. Після цього відбудеться засідання Комісії НАТО-Україна.

Расмуссен наголосив, що в НАТО підтримують територіальну цілісність і суверенітет України і право народу України самому вирішувати своє майбутнє без зовнішнього втручання.



Водночас, сказав він, НАТО наголошує, що Україна має далі дотримуватися демократичних прав усіх людей і захищати права меншин.

«Україна – наш сусід і високо цінований партнер НАТО», – сказав Расмуссен.

Про намір скликати засідання Ради НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив в суботу, 1 березня.
XS
SM
MD
LG