Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина про дії Росії в Україні: «надзвичайно небезпечний шлях»


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив у неділю про «надзвичайно небезпечний шлях нарощування напруженості» у зв’язку з діями Росії в Україні.

Але, за його словами, ще можна розвернути цей шлях і уникнути нового поділу Європи.

Росія не має ніякого права на використання своїх військ, яке виходить поза межі угоди про тимчасове перебування Чорноморського флоту Росії на території України, наголосив Штайнмаєр. «Ми з усією наполегливістю закликаємо Росію утримуватися від будь-якого порушення суверенітету і територіальної цілісності України», – заявив він.

Дуже важливо, щоб усі причетні утримувалися від нових кроків, які не можна сприйняти інакше як провокацію, наголосив німецький міністр.

Будь-що інше призведе до ескалації з непевними і, можливо, драматичними наслідками й може знищити результат багатьох років конструктивної співпраці щодо зміцнення безпеки в Європі, застеріг Штайнмаєр.

За його словами, Німеччина має намір домагатися від нового політичного керівництва в Києві захисту прав та інтересів усіх українців, зокрема, безумовного захисту прав меншин, включно з правом на використання мов. У цьому можуть відіграти важливу роль ОБСЄ і особливо верховний представник цієї організації з прав національних меншин, вважає голова МЗС Німеччини.
XS
SM
MD
LG