Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони України спростовує чергову неправду про ВМС у Криму


Фрегат «Гетьман Сагайдачний»
Фрегат «Гетьман Сагайдачний»
Міністерство оборони спростовує повідомлення про нібито залишення 10 кораблями Військово-морських сил своєї бази у Севастополі та перехід більшості військовослужбовців, дислокованих у Криму, на бік влади автономії.

Міноборони заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності та є провокацією, підготовленою «фахівцями» іноземних спецслужб для дестабілізації обстановки на території Автономної Республіки Крим».

Міністерство оборони звертає увагу, що згаданого у поширених повідомленнях поняття «Чорноморський флот України» взагалі не існує.

Усі кораблі Військово-морських сил Збройних сил України, які перебувають на своїй головній базі у Севастополі, не полишали Севастопольської бухти, повідомили в Міноборони.

Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних сил України виконувати відмовляються, повідомляють у міністерстві.

У Міноборони наголошують, що території військових частин Збройних сил України у Криму перебувають під контролем українських військовослужбовців.

Раніше у неділю Міністерство оборони вже спростовувало і називало провокацією повідомлення про нібито залишення українськими військовослужбовцями своїх військових частин на території Криму.

Також абсолютно не відповідає дійсності поширена інформація про масове звільнення військовослужбовців Збройних сил із військової служби, заявляло Міноборони.

Як пояснили в міністерстві, в неділю «деякі іноземні засоби масової інформації» поширили повідомлення, зокрема, нібито українські військовослужбовці залишають свої військові частини на території Криму.

Цим засобом інформації було головно російське агентство «РІА «Новості», яке весь день передає повідомлення про нібито «заяви українських військових у Криму про підтримку влади автономії» чи про «мирний перехід українських військових на бік кримської влади» тощо.

Це агентство, відповідно до указу президента Росії Володимира Путіна, приблизно через тиждень перетворюється на державне агентство «Росія сьогодні», генеральним директором якого призначений відомий російський телепропагандист Дмитро Кисельов. Останніми днями «РІА «Новості» вже подало цілу низку неправдивих повідомлень, що мали змалювати події в Україні в негативному світлі.

Крім того, джерелом неправдивих повідомлень були передачі Дмитра Кисельова на російському телевізійному «Першому каналі», де він працює нині.
XS
SM
MD
LG