Доступність посилання

ТОП новини

Луганська облрада проголосувала за референдум про федералізацію України


Луганська облрада проголосувала за референдум про федералізацію України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Луганська облрада проголосувала за референдум про федералізацію України

Депутати Луганської облради на своєму засіданні підтримали всеукраїнський референдум з питань федеративного устрою України.

Серед вимог до Верховної Ради – надання російській мові статусу другої державної мови, роззброїти всі незаконно озброєні формування, забезпечити гарантії безпеки жителям усіх регіонів країни, припинити переслідування працівників «Беркута» та інших правоохоронців.

Також депутати Луганщини вимагають не допустити зменшення соціальних гарантій та підвищення тарифів, а також не допустити обмеження мовлення іноземних телевізійних каналів на території України. Депутати Луганщини вимагають заборони низку політичних та громадських організацій, зокрема ВО «Свобода» та «Правий сектор».

Крім того, Луганська облрада заявила, що не визнає легітимними центральні органи виконавчої влади.

Сесія супроводжувалася мітингом під стінами облради. Натовпом керували представники проросійської організації «Луганська гвардія». Ці люди були присутні на сесії. Вони ж встановили поряд з українським прапором російський триколор на будівлі Луганської ОДА. Натовп перекрив усі виходи з будівлі і не випускав депутатів, доки вони не ухвалили потрібні рішення. Одного з депутатів, який намагався покинути сесію, люди силою заштовхали у будівлю.

У разі не виконання своїх вимог, Луганська облрада залишила за собою право звернутися по допомогу до «братського народу Російської Федерації».
XS
SM
MD
LG