Доступність посилання

ТОП новини

Українці мають єднатися, щоб протистояти агресору – архієпископ УАПЦ


Архієпископ Ісіченко закликав згуртуватися, щоб протистояти агресії Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:23 0:00

Архієпископ Ісіченко закликав згуртуватися, щоб протистояти агресії Росії

Архієпископ Харківський і Полтавський Української православної автокефальної церкви Ігор Ісіченко закликає українців єднатися, щоб протистояти російській агресії. Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Я постійно повторюю парафіянам, християнин повинен бути прикладом стійкості, мужності і спокою. Спокою зараз потребуємо найбільше. І кожна людина, яка має цей талант, повинна дарувати його іншим. Гідно і спокійно ми маємо протистояти агресорові і підтримувати один одного. Рятувати від небезпеки і смерті – це наука будь-якого протистояння і особливо теперішнього», – зазначає Ігор Ісіченко.

Архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ наголошує, що ця війна ініціюється не між росіянами і українцями, а між тоталітарним режимом і країною, яка обирає собі демократію.

«І хоча цей тоталітарний рижим прикривається словами про захист віри, але сам факт агресії перед Великим постом, коли православні християни готуються до неділі прощення, є викликом не тільки здоровому глузду, а й викликом християнським цінностям. Дуже показово, що режим, який у своїй політичній риториці часто використовував гасло захисту православних народів, починає вже другу агресію проти давніх православних народів . Першу – проти Грузії, другу – проти України», – наголошує архієпископ Ісіченко.
XS
SM
MD
LG