Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: воєнні дії Росії в Україні порушують міжнародне право


Північноатлантичний союз попередив у неділю Росію, що її воєнні дії проти України суперечать міжнародному праву.

Північноатлантична рада НАТО засуджує воєнну ескалацію Росії у Криму і висловлює глибоке занепокоєння дозволом російського парламенту на використання воєнної сили Росії в Україні, мовиться в заяві, оприлюдненій у Брюсселі.

Посли країн НАТО на терміновій зустрічі закликали Росію повернути її війська до місць дислокації і припинити втручатися в події в Україні.

Росія мусить дотримуватися своїх зобов’язань за Хартією ООН, а також духу і принципів ОБСЄ, на яких тримаються мир і стабільність у Європі, наголошує головний керівний орган НАТО.

«Ми закликаємо обидві сторони шукати мирного вирішення через двосторонній діалог за міжнародного посередництва… і за умови направлення міжнародних спостерігачів під егідою Ради безпеки ООН чи ОБСЄ», – мовиться в заяві.

Україна є високо цінованим партнером НАТО, і члени Північноатлантичного союзу будуть далі підтримувати її суверенітет, незалежність, територіальну цілісність і право українського народу самостійно визначати власне майбутнє без зовнішнього втручання, наголосили в НАТО.
XS
SM
MD
LG