Доступність посилання

ТОП новини

Оголошуючи війну Україні, Путін оголошує її США та Британії – Тимошенко


Юлія Тимошенко закликала українців «не сіяти паніку та нестабільність» у країні. Про це йдеться у її зверненні, оприлюдненому на сайті «Батьківщини».

«Прошу всіх українців: ні за яких обставин не підтримувати фальшиві мітинги в східних регіонах та у Криму, не приходьте на них, бо це сьогодні зброя агресора. У цьому протистоянні з Росією ми не самотні. У 1994 році Україна підписала Будапештський меморандум зі США, Великобританією та Росією про надання нам гарантій повної безпеки в обмін на нашу відмову від ядерної зброї. Росія сьогодні грубо порушила свої зобов’язання та вторглась на нашу територію. Але я впевнена, що США та Великобританія ніколи не порушать цей Меморандум та всіма можливими силами надійно захистять мир в Україні. Володимир Путін добре розуміє, що оголошуючи війну нам, він оголошує її в тому числі і гарантам нашої безпеки, а саме – США та Великій Британії. Я не вірю, що Росія переступить цю межу, а якщо переступить, то точно програє», – зазначила Тимошенко.

Зважаючи на це, Юлія Тимошенко висловила переконання, що Україна невідкладно має підписати угоду про асоціацію з ЄС.

1 березня Рада Федерації, верхня палата президента Росії, підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації у цій країні».

XS
SM
MD
LG