Доступність посилання

ТОП новини

Кримські пенітенціарії заявляють про втручання в їхню діяльність з боку невідомих


Управління Державної пенітенціарної служби України у Криму і Севастополі заявляє про втручання в його діяльність з боку невідомих осіб.

Як повідомили у прес-службі пенітенціарної служби України, сьогодні вранці близько півсотні осіб у цивільному одязі прибули до адміністративної будівлі Управління ДПтС України. До них вийшов начальник управління генерал-майор внутрішньої служби Олег Гарчу.

За повідомленням, від представників групи осіб вийшов громадянин у супроводі декількох осіб, який представився помічником з силових питань самопроголошеного голови Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова. Він зайшов до кабінету начальника управління і вимагав від нього скласти присягу на відданість «кримському народу» або написати рапорт про відставку.

На ці вимоги Гарчу поінформував, що рішення з його призначення або звільнення з посади належить до компетенції керівництва Державної пенітенціарної служби України, а тому підстав для написання рапорту про звільнення немає, кажуть пенітенціарії.

У пенітенціарній службі наголошують, що вимоги невідомих є «незаконними і такими, що лежать не у правовому полі і як наслідок можуть дестабілізувати оперативну ситуацію в пенітенціарних установах в цілому по Україні».
XS
SM
MD
LG