Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: проведення місцевих референдумів в Україні неможливе


Центральна виборча комісія України заявляє, що проведення будь-якого місцевого референдуму за нинішнього нормативно-правового регулювання неможливе.

«Сьогодні жоден з чинних в Україні законів не визначає порядку проведення місцевих референдумів, також механізм реалізації права громадян на ухвалення рішень із питань місцевого значення шляхом проведення місцевого референдуму відсутній», – йдеться в повідомленні відділу зв’язків із громадськістю ЦВК.

Як йдеться в повідомленні, пункт 20 частини першої статті 92 Конституції встановлює, що організація й порядок проведення виборів і референдумів визначається винятково законами.

У ЦВК нагадують, що закон «Про всеукраїнський і місцевий референдуми», відповідно до пункту 4 розділу 12 «Заключні положення» закону «Про всеукраїнський референдум» від 6 листопада 2012 року, визнали таким, що втратив чинність.

Референдум про статус автономії пройде в Криму 30 березня, заявив кримський «прем’єр» Сергій Аксьонов. Раніше референдум у Криму планували на 25 травня.
XS
SM
MD
LG