Доступність посилання

ТОП новини

Озброєні люди з Росії прорвалися до Криму і захопили прикордонний відділ у Керчі – прикордонники


Кілька груп озброєних людей із Росії під збройним прикриттям військовиків Чорноморського флоту Росії прорвалися сьогодні ввечері на територію України через прикордонний пункт пропуску поромного сполучення Крим – Кубань, повідомила сьогодні Державна прикордонна служба.

За повідомленням, ці групи відтак «із застосуванням фізичної сили захопили місце дислокації відділу прикордонної служби «Керч» Держприкордонслужби» і своїми діями «перешкоджають здійсненню пропускних операцій та ускладнюють виконання відповідних міждержавних угод».

Як повідомили прикордонники, в першому з випадків прориву йшлося про людей на двох мікроавтобусах, у яких виявили 7 озброєних автоматичною зброєю та пістолетами осіб, які не мали дозволів на ввезення в Україну вогнепальної зброї. Вимоги прикордонного наряду щодо заборони ввезення в Україну вогнепальної зброї вони проігнорували, водночас із боку України у пункт пропуску увірвались 10 озброєних автоматами та кулеметами військовослужбовців Чорноморського флоту Росії, які відтіснили прикордонний наряд та зайняли вогневі позиції по периметру.

На наступному поромі в пункт пропуску прибули три вантажні автомобілі «КАМАЗ» із озброєними людьми. «Ігноруючи всі законні вимоги прикордонного наряду, ті військові, які вже перебували в пункті пропуску, погрожуючи прикордонникам застосуванням зброї, відтіснили їх від порому, а автомобілі знову прорвалися через пункт пропуску в бік України», – мовиться в повідомленні.

Обидві групи по тому захопили прикордонний відділ, заявляють українські прикордонники.

Вони не уточнюють, хто саме ці озброєні люди, які прорвалися через кордон.

Раніше сьогодні в МВС України заявляли, що мають інформацію про підготовку на території Криму провокацій. Зокрема, за даними заступника міністра внутрішніх справ Миколи Величковича, невідомі під виглядом української сторони в ніч із 3 на 4 березня планують убивство трьох-чотирьох російських солдат. «Все це для того, щоб легалізувати введення російських військ на територію нашої держави», – мовилося в повідомленні МВС.
XS
SM
MD
LG