Доступність посилання

ТОП новини

Польща Росії: не входьте в Україну, це матиме дуже серйозні наслідки


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив сьогодні, що російсько-український конфлікт – це найбільша криза в Європі з часів югославської війни.

Виступаючи перед журналістам після термінової зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, що відбулася у Брюсселі через становище в Україні, він заявив: «Я хотів би звернутися до влади Росії: не входьте в Україну, це матиме дуже серйозні наслідки. Ми знаємо, що рішення про це розглядається. Ми вважаємо, шо це була б помилка з дуже серйозними наслідками для Європи та Росії».

За словами Сікорського, Польща веде активний діалог з керівництвом НАТО, який продовжуватиметься завтра вранці.

А в четвер, на терміновому засіданні Європейської ради (саміті ЄС), міністр пропонуватиме, щоб до участі в ньому запросили прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, а також міністрів закордонних справ держав ЄС. «Така зустріч необхідна, – переконаний Сікорський, – особливо якщо впродовж найближчих годин на території України щось трапиться».

У Європейському союзі сьогодні ухвалили рішення взяти цілу низку санкцій проти Росії як можливість на випадок, якщо Москва не піде на деескалацію після свого акту воєнної агресії проти України. Як повідомляв міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс, ці санкції набудуть чинності рішенням Європейської ради вже в четвер, якщо Росія не виконає цієї умови. ЄС також засудив дії Росії в Україні як «акт агресії».

Завтра Північноатлантична рада, керівний орган НАТО, збирається на термінові консультації через становище в Україні, які скликала Польща.
XS
SM
MD
LG