Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ вимагає зупинити цензуру і залякування журналістів у Криму і на сході України


Дуня Міятович
Дуня Міятович
Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович закликала в понеділок припинити залякування журналістів, що відбувається в деяких регіонах України.

Вона закликала всіх причетних забезпечити безпеку журналістів у Сімферополі, Донецьку й Харкові і припинити втручатися в їхню роботу, мовиться в заяві ОБСЄ.

У цій заяві згадано, зокрема, про повідомлення про зняття з ефіру найбільшої незалежної телерадіокомпанії Криму, ТРК «Чорноморська», про заяву Ради міністрів Криму з погрозою зупинити ретрансляцію низки київських телеканалів чи про спробу захоплення невідомими у військових одностроях незалежного Центру преси й інформації і Кримського центру журналістських розслідувань у Сімферополі.

Представник ОБСЄ звернула увагу і на заподіяння фізичної шкоди журналістами у Донецьку й Харкові – там проросійські мітингувальники побили журналістів Радіо Свобода, телеканалу «Перший діловий» і порталу «Ура-інформ-Донбас» у присутності правоохоронців, які не втручалися.

Дуня Міятович уже у вівторок прибуває до України з чотириденним візитом.
XS
SM
MD
LG