Доступність посилання

ТОП новини

Російська опозиція подала заявку на антивоєнний марш у Москві


Акція протесту біля російського посольства в Києві, 1 березня 2014 року
Акція протесту біля російського посольства в Києві, 1 березня 2014 року
Представники російської опозиції подали заявку до мерії Москви про проведження антивоєнного маршу 15 березня.

Як повідомив ІТАР-ТАСС член комітету протестних дій Петро Царьков, організатори акції планують ходу Тверською вулицею і мітинг на площі Революції. Заявлена кількість учасників акції – 50 тисяч.

Сьогодні ввечері в Москві заплановані антивоєнні збори. Їх учасники зберуться біля будівлі Міністерства оборони під гаслами: «Проти агресії путінської Росії в Україну», «Проти окупації Криму», «Проти втягування країни у братовбивчу війну».

Водночас у п’яти містах Росії відбудуться акції на підтримку російської політики. Народні мітинги і хода узгоджені, зокрема, в Ростові-на-Дону та Іркутську.

У неділю в Москві вже відбувся мітинг проти війни в Україні. Тоді поліцейські затримали майже 150 людей. Напередодні за рішенням московського суду двоє активістів отримали по п’ять діб адміністративного арешту.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала арешти і тиск на активістів в Росії грубим порушенням права громадян на вільне висловлювання думок і посяганням на право мирних зібрань.
XS
SM
MD
LG