Доступність посилання

ТОП новини

Радник Путіна пригрозив США санкціями у відповідь


Сергій Глазьєв
Сергій Глазьєв
Якщо США і Євросоюз запровадять економічні санкції проти Росії, то зіткнуться із заходами у відповідь, заявив в інтерв’ю «РІА Новини» радник російського президента Сергій Глазьєв.

За його словами, Росія буде змушена визнати неможливість поверення кредитів американським банкам, а також відмовитися від долара і перейти на інші резервні валюти, а також створити свою розрахунково-платіжну систему.

Згодом «РІА Новини» з посиланням на високопоставлене джерело в Кремлі повідомило, що заява Глазьєва є його особистою думкою і не відповідають позиції Кремля.

У Державному департаменті США вчора повідомляли, що Вашингтон уже зараз готує санкції проти Москви через її агресивні дії, і, найімовірніше, запровадить їх уже найближчим часом.

Сполучені Штати Америки також заявили, що зупиняють переговори з Росією про зростання обсягів торгівлі й інвестицій через воєнне вторгнення Москви до України. Як повідомив речник торговельного представника США (урядовця, відповідального, зокрема, за зовнішню торгівлю) Майкла Фромана, ці переговори мали початися в рамках планів поглибити торговельні відносини між двома державами.

А Міністерство оборони США повідомило, що зупиняє плани спільних навчань та іншої співпраці з військовими Росії через події в Криму.
XS
SM
MD
LG