Доступність посилання

ТОП новини

Руслану назвали однією з відважних жінок року


Мішель Обама і Руслана на церемонії нагородження у Вашингтоні, 4 березня 2014 року
Мішель Обама і Руслана на церемонії нагородження у Вашингтоні, 4 березня 2014 року
Співачка Руслана стала сьогодні однією з десяти жінок із усього світу, яких Державний департамент США відзначив міжнародною нагородою за жіночу відвагу.

На урочистій церемонії в Держдепартаменті відвагу цих жінок вшанувала перша леді США Мішель Обама.

Нагороджених, за відсутності державного секретаря Джона Керрі, який перебуває в Києві, представляла його заступник Гедер Гіґґінботтом.

«Щовечора, в очікуванні на наступи силовиків, отримуючи загрози смерті, Руслана виходила співати Національний гімн України для інших демонстрантів, щоб зміцнити їхнє прагнення жити в різноманітній і єдиній Україні», – сказала заступник держсекретаря.

Згадуючи про один із вечорів грудня минулого року, коли з наступом силовиків Руслана закликала їх поважати права людини й утриматися від насильства, Гіґґінботтом, як повідомило Агентство «Франс-Прес», сказала: «Кожен, хто був там, скаже вам, як заклики Руслани заспокоїли нерви демонстрантів і додали їм відваги, так необхідної, щоб протистояти понад двом тисячам бійців спецзагонів».

Щорічну Міжнародну нагороду за жіночу відвагу Держдепартамент США присуджує з 2007 року жінкам із усього світу, які стали прикладом надзвичайної відваги і лідерських якостей у захисті прав людини, рівності жінок і суспільного поступу, часто з великим ризиком для себе.
XS
SM
MD
LG