Доступність посилання

ТОП новини

Суди зупиняють незаконні рішення місцевих органів влади – Генпрокуратура


Окружний адміністративний суд Києва визнав сьогодні протиправними і скасував низку ухвал Верховної ради Криму, тим самим зупинивши їхню дію, повідомила Генеральна прокуратура. А Луганський окружний адмінсуд вчинив так само з низкою ухвал Луганської обласної ради.

Зокрема, щодо Криму скасовані ухвали про висловлення недовіри Раді міністрів Криму і припинення її діяльності, про призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Криму, а також про організацію та проведення місцевого референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень автономії.

Таким чином, усі дії та рішення Сергія Аксьонова як керівника Ради міністрів Криму та від імені цього органу є незаконними і вважаються такими, що вчинені без відповідних правових підстав, попередили в Генпрокуратурі.

А в Луганську скасоване рішення обласної ради від 2 березня «Про звернення депутатів Луганської обласної ради», ухвалене з перевищенням наданих Конституцією та законами повноважень. Тут суд зупинив дію частини цього рішення, яке «визнає нелегітимними» центральні органи виконавчої влади України. Остаточно справу буде вирішено в адміністративному провадженні, розгляд призначений на 13 березня, інформує Генпрокуратура.

Останніми днями низка місцевих органів влади на Півдні і Сході України ухвалювала рішення, що суперечать українському законодавству. Генеральна прокуратура опротестовує їх у судах.
XS
SM
MD
LG