Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: не ми хочемо санкцій проти Росії – це вона може нас змусити до її ізоляції


Росії загрожує ізоляція – Керрі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00
Державний секретар США Джон Керрі попередив сьогодні Росію про нові санкції проти неї, якщо вона не змінить своїх дій в Україні.

«Якщо Росія не обере можливість піти на деескалацію, якщо не побажає працювати безпосередньо з урядом України, на що ми сподіваємося, – то наші партнерам не лишиться абсолютно ніякого вибору, крім як приєднатися до нас у розширенні кроків, яких ми вже вжили попередніми днями з метою ізолювати Росію політично, дипломатично й економічно», – заявив він, перебуваючи в Києві.

«Хочу наголосити керівникам Росії: це не те, чого ми хочемо, це те, що нас можуть змусити зробити дії Росії», – наголосив він.

За словами держсекретаря, він прибув до Києва на вказівку президента США Барака Обами, щоб цілком чітко заявити: США прагнуть такої деескалації, вирішення конфлікту мирним шляхом.

Керрі ще раз наголосив, що США підтверджують свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України відповідно до міжнародного права.

«Ми засуджуємо акт агресії Росії», – наголосив він.

При цьому Джон Керрі додав: «Ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в Україні. І в цих перетвореннях ми підтримуємо народ України».

Учора США вже почали накладати на Росію перші санкції через її вторгнення до України: зупинили всю військову співпрацю, а також переговори про розширення обсягів взаємної торгівлі й інвестицій. Вашингтон заявляв, що розглядає й інші можливості.

Європейський союз збирає свій саміт у четвер; Росію попередили, що, якщо вона до цього часу не піде на деескалацію в Україні, ЄС теж запровадить низку санкцій.
XS
SM
MD
LG