Доступність посилання

ТОП новини

Луганці виступають проти окупації України


Російський прапор піднятий поряд з будівлею Луганської ОДА, 1 березня 2014 року
Російський прапор піднятий поряд з будівлею Луганської ОДА, 1 березня 2014 року
Луганськ – Жителі міста у середу вийдуть на акцію «Луганськ за мир». Мітинг відбудеться о 18 годині, в центрі міста біля пам’ятного знаку Божої Матері. В акції візьмуть участь громадські діячі, журналісти, євромайданівці. На підтримку акції вже висловилася низка відомих людей у місті, зокрема і представники Партії регіонів. Але проросійські сили в останні дні також ведуть активну роботу.

Ще в суботу депутати Луганської облради на численному мітингу у центрі Луганська заводили людей, виголошуючи – «Ні фашизму!» і лякаючи «походами бандерівців на схід України». Біля будівлі обласної ради тоді з’явилися російські триколори. А через день стяги РФ майоріли і на будівлях поруч.

У мережі є відео, де група молодиків чіпляють такий прапор. З їхньої розмови зрозуміло, що хлопці звідкись приїхали, можливо, з Росії.

«Ми в Луганську, на Україні. Приїхали захищати український народ, а точніше руський», – говорили вони.
мітинг у Луганську 1 березня 2014 року
мітинг у Луганську 1 березня 2014 року

Приїхали захищати український народ, а точніше руський
Російський гастролер-мітингувальник у Луганську
Міліція за цим фактом порушили чотири кримінальні провадження. Але одразу російські прапори знімати ніхто не поспішав. Містяни на них особливо не зважали, а ось путінського «захисту» хочуть далеко не всі.

– Навіщо вони порушують кордони України? Це наша країна і ми повинні самі тут все зробити;
– Народи наші ніколи не воювали і воювати не будуть;
– На Майдані було теж не зрозуміло що, то треба ж захистити нас, російськомовних. Я вважаю, правильно Путін зробив;
– Ми боялися завжди інших, а дочекалися з Росії…Що росіяни будуть окупантами. У мене брат живе в Росії, але я не очікував, що Росія вживатиме такі заходи. І я не вірю цим клоунам проросійським, які і в Луганську, і в Донецьку. Видно, що все це проплачемо.

Хто стоїть за проросійськими акціями у Луганську?

Активні учасники проведення проросійських мітингів у Луганську – члени громадської організації «Луганська гвардія». У компанії цих людей нерідко буває депутат облради Арсен Клінчаєв. Він же – представник «Українського вибору» Віктора Медведчука.

Саме під керівництво «Луганської гвардії» натовп людей не випускав депутатів облради із приміщення, вимагаючи не визнавати легітимність київської влади.

Луганці ніколи не висловлювали серйозну підтримку проросійським політикам та партіям. І тут, під час подій у Криму, на мітинги збирається кілька тисяч людей з російськими прапорами. Громадський діяч Ярослав Мінкін, який сам проводить різноманітні акції, вважає, що крім місцевих російських шовіністів та привезених із Ростова, у таких мітингах беруть участь і прості луганчани, які полюбляють дивитися російське телебачення.

«Вони вірять цим поставочним сюжетам, і дійсно вийшли захищати свою Батькіщину. На їхню думку, якщо Росія готова захистити їх від помаранчевої, чи коричневої чи ще якоїсь чуми, то вони готові виходити під російськими прапорами», – вважає Ярослав Мінкін.

Регіонали Луганська висловилися проти російської агресії

Якщо раніше у Луганську чекали автобусів з «бандерівцями», то тепер місцеві політики закликають об’єднатися проти путінських планів.

Обов’язок кожного луганця в тому, щоб вийти на вулиці і сказати «Ні агресії», підтримати всю Україну
Володимир Ландік
«Обов’язок кожного патріота, кожного луганця полягає в тому, щоб вийти на вулиці і сказати «Ні агресії», підтримати всю Україну», – сказав у своєму телезверненні колишній нардеп, власник одного з луганських телеканалів Володимир Ландік.

Знаково, що й керівник луганських регіоналів, заступник мера Олександр Ткаченко підтримав проведення у місті акції «Луганськ за мир».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG