Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина охороняє місця забору води й забороняє вивозити зерно


Євген Удод
Євген Удод
Дніпропетровщина наполягає на тимчасовій забороні вивезення з її території зерна. Про це сьогодні на засіданні координаційного центру громадянського порядку і спокою заявив голова Дніпропетровської облради Євген Удод.

За його даними, чиновники Дніпропетровської ОДА опрацьовують з Міністерством агропромислового комплексу України та Агрофондом тимчасову заборону вивезення продовольчого зерна за територію регіону, між облдержадміністрацією, Агрофондом і хлібзаводами області підпишуть тристоронні договори для контролю цін на хліб і недопущення дефіциту.

Удод також заявив, що аби не допустити зростання вартості цукру, м’яса, овочів та інших продуктів в області проводять сільськогосподарські ярмарки зі зниженими цінами.

Удод також поінформував, що в області забезпечили постійний охорону місць забору питної води, яких налічується десять. Також увага приділяється функціонуванню основних загороджувальних гребель на водосховищах, електростанцій, котелень, магістральних трубопроводів задля посилення безпеки.

Водночас Дніпропетровська ОДА посилила взаємодію із керівництвом Дніпропетровського відділення «Укртелекому» з метою безпеки мобільної та телекомунікаційної мережі.

Водночас посадовець закликав не використовувати політичну ситуацію в Україні задля партійного піару.

«Треба розділяти політичні та патріотичні лозунги, бо головне завдання – зберегти цілісність України. Сьогодні в Дніпропетровську планують проводити патріотичні мітинги. Я, як перший заступник голови Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів, гарантую, що жодного прапора Партії регіонів на цих заходах не буде. Сподіваюся, що там не буде і гасел інших політичних партій, а тільки прапори України», – сказав Удод.
XS
SM
MD
LG