Доступність посилання

ТОП новини

Чи здатна Україна дати відсіч Росії в інформаційній війні?


Київ – Україна лише обороняється і відповідає на кілобайти брехні з Росії, але їй слід займати іншу позицію. Про це в ефірі програми «Ми разом» сказала власний кореспондент російської «Новой газеты» в Україні Ольга Мусафірова. На її думку, в немирній ситуації не можна давати пропагандистським каналам «задурювати мізки і так добре заляканим українцям на півдні і сході країни». З іншого боку, слід знайти спосіб, щоб транслювати українські канали на Росію, вважає вона.
Чи здатна Україна дати відсіч Росії в інформаційній війні?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:14:37 0:00
У відповідь на поширення неправдивої інформації про події в Україні, і в Криму зокрема, журналісти створили сайт, що допомагає відстежувати фейкові новини – StopFake.org. Кожен свідомий українець теж має спростовувати своїм знайомих сходу і півдня неправдиву інформацію, поширену російськими ЗМІ, каже власний кореспондент «Новой газеты» в Україні Ольга Мусафірова.

В Одесі, як і в інших містах південного сходу інформаційна ситуація, не є стабільною. Із перемогою Євромайдану та зміною влади тут ще більше посилились сепаратистські настрої, роздмухувані проросійськими організаціями, говорять політологи. Вже майже тиждень зазвичай нейтральна Одеса сперечається, виходить на мітинги та намагається розібратись у ситуації, продираючись крізь терни дезінформації.

04.03.2014
Як впливають російські ЗМІ на думку одесита

«Коли йдуть практично військові дії, транслювати ворожі канали неприпустимо» – Титаренко далі

Водночас, в області, яка межує з Росією, у північно-східному місті Суми, опитані в один голос говорять, що російське телебачення тут ніхто не сприймає всерйоз. Дехто від російських новин нервує, дехто ж каже, що дивиться їх для того, щоб посміятися.

04.03.2014
Чи впливає російське телебачення на сумчан?

«Російське ТБ у нас дивляться тільки із серії «посміятись» з їхньої подачі новин» – експерт далі


А от підтасовки, подані російськими ЗМІ як факти. Спростовують їх журналісти, блогери, спільноти й пересічні користувачі соцмереж.



  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

XS
SM
MD
LG