Доступність посилання

ТОП новини

Із Росії в Україну за добу не пропустили понад півтисячі осіб – уряд


За минулу добу на кордоні України з Росією не пропустили понад 540 громадян, йдеться в повідомленні на сайті уряду.

У Кабміні зауважують, що «подорожуючі, яких виявили в пункті пропуску «Гоптівка» стверджували, що їдуть на весілля до свого товариша, хоча замість подарунків везли камуфляжі, маски, спальні мішки, комплект медикаментів, холодну зброю, газові балончики, видання російської преси з матеріалами про політичну обстановку в Україні, карти, компаси тощо. Згодом чоловіки назвали своє місце роботи – одне з приватних охоронних агентств у Москві».

Також було виявлено двох російських «туристів», які пробиралися в Україну з Білорусі через Чернігівщину. За їх ствердженням вони збиралися попасти до Криму. У них було також декілька комплектів камуфльованого одягу та гумовий кийок, йдеться в повідомленні.

В уряді нагадують, що на українсько-російській ділянці кордону триває операція «Кордон» для недопущення в’їзду в Україну з території Росії організованих груп й окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин.
XS
SM
MD
LG