Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк: у МВС і СБУ не кажуть, в якому статусі самопроголошений «губернатор»


Правоохоронці біля Донецької ОДА, 5 березня 2014 року
Правоохоронці біля Донецької ОДА, 5 березня 2014 року
Донецька міліція та СБУ не підтверджують і не спростовують факт затримання самопроголошеного «губернатор» Павла Губарєва, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Керівник головного управління МВС Донецька Максим Кіріндясов сьогодні не зміг назвати, у якому статусі наразі перебуває Губарєв. «Карне провадження щодо Губарєва розслідує не міліція, а Служба безпеки України, тому ми не можемо дати коментарі. У нас внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань провадження за ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд – ред.), там чітко є склад злочину», – сказав Кіріндясов.

У СБУ відмовилися від будь-яких коментарів щодо статусу Губарєва, посилаючись на процесуальні тонкощі. Наразі факт затримання самопроголошеного «губернатора» там також не підтвердили і не спростували. Суті кримінального провадження прес-служба теж поки що не називає.

Сьогодні вночі в Донецьку працівники міліції звільнили облдержадміністрацію та приміщення державної скарбниці від проросійських активістів, які напередодні захопили будівлі. Лише з облдержадміністрації були виведено більше 70 людей. За неофіційною інформацію, серед них був і самопроголошений «губернатор» Павло Губарєв. Проте через якийсь час він спростував це на своїй сторінці у соціальній мережі та записав інтерв’ю з одним з російських ЗМІ. Судячи з його слів, у будівлі облдержадміністрації на момент її очищення його не було.

На даний час біля адмінбудівель працюють слідчі, адже є факти пошкоджень майна і вандалізму. Будівля облдержадміністрації охороняється численними міліціонерами, усі двері укріплено, а на парканах натягнуто колючий дріт.
XS
SM
MD
LG