Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарії: у разі штурмів в’язниць Криму стрілятимемо


Місця позбавлення волі в Криму готові до можливих спроб штурму чи облоги, запевнив сьогодні журналістів новопризначений керівник Державної пенітенціарної служби України Сергій Сидоренко.

За його словами, пенітенціарна служба не належить до Міноборони, відтак на неї не поширюється наказ не застосовувати зброю в Криму.

«Заклади виконання покарань мають такий режим, що в разі спроби руйнування їхніх споруд або намагання проникнути досередини – охорона має право одразу ж застосовувати зброю. На випадок штурму зброї в нас достатньо. Якщо ж будуть спроби блокувати установи виконання покарань в Криму – то вони мають запас продовольства і всього необхідного на три місяці. А за цей час кризу в Криму буде подолано», – сказав Сидоренко.

Він висловив упевненість, що кримська автономія залишиться у складі України.

Також він повідомив, що на випадок війни пенітенціарії мають плани евакуації працівників та ув’язнених. Однак нині вони застосовуватися не будуть, оскільки, за словами очільника ДПС, офіційно війна не оголошена. У Криму діють один слідчий ізолятор, дві виправні колонії та виправний центр, в яких перебувають більше 3200 ув’язнених.

Тим часом, Державну пенітенціарну службу протистояння в Криму не оминуло. 3 березня самопроголошена влада Криму закликала пенітенціаріїв перейти на їхній бік, але отримала відмову. Наступного дня була спроба підпалу сімферопольського відділу кримінально-виконавчої інспекції.
XS
SM
MD
LG