Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни повинні відступити – Яценюк у НАТО


Арсеній Яценюк (л) і Андерс Фоґ Расмуссен (п) у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, 6 березня 2014 року
Арсеній Яценюк (л) і Андерс Фоґ Расмуссен (п) у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, 6 березня 2014 року
Воєнний варіант виходу з кризи через дії Росії в Україні не розглядається, однак «зрозуміло, що саме російський уряд має відступити, зробити перший крок», – заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, перебуваючи у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

За його словами, саме це необхідно, щоб «стабілізувати становище в регіоні і зняти напруженість між Україною і Росією та по всій Європі».

«Росія це розпочала – росіянам це й слід припинити», – наголосив він.

«Я вирішив відвідати штаб-квартиру НАТО, щоб надіслати сильний сигнал, що ми не розглядаємо воєнного вирішення як стратегії виходу з цієї кризи. Ми віримо, що кризу всіма силами слід вирішити політичними й дипломатичними інструментами. Союз НАТО, як один із дуже важливих політичних механізмів, може дуже допомогти у розв’язанні політичних криз», – сказав Яценюк.

Він також зауважив, що вступ України до НАТО наразі не стоїть на порядку денному українського уряду, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, зі свого боку, відзначив стриманість українських Збройних сил, зауваживши, що «саме холодні голови – ключ до деескалації напруженості».

Він знову закликав Росію дотриматися її міжнародних зобов’язань і зупинити воєнну ескалацію у Криму, відвести свої війська в місця базування і утриматися від втручання в інших місцях в Україні.

«У 21-му столітті не має бути спроб провести нові лінії на мапі Європи», – наголосив керівник НАТО.
XS
SM
MD
LG