Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську протестують проти торгівлі людьми


Від ратуші в Івано-Франківську почався сьогодні автопробіг «Скажи «Стоп» торгівлі людьми!». Кілька автомобілів із прапорами і надписами «Думай, де ти можеш опинитися» й телефонами гарячої лінії їздили головними вулицями міста та до навчальних закладів.

Водночас волонтери розповідали людям про те, як не стати жертвами работорговців, роздавали тематичні матеріали з номерами телефонів, куди можна звернутися по допомогу, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

За словами виконавчого директора Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталії Козакевич, якщо раніше жертвами торгівлі людьми на Прикарпатті були в основному жінки, то сьогодні 90 відсотків – це чоловіки, які потерпіли від трудової експлуатації в Росії, Ізраїлі, Монголії, Іраку, Ірані. Як приклад, вона назвала історію восьми прикарпатців, яких в Ірані змушували працювати у 50-градусну спеку, без вихідних, за роботу не заплатили – квитки додому їм придбала Міжнародна організація з міграції в Ірані.

При «Карітасі» вже кілька років працює Консультативний центр, який допомагає жертвам работоргівлі та займається превентивними заходами. За словами отця Володимира Чорнія, на Івано-Франківщині 150 людей потерпіли від торгівлі людьми.

Дводенна інформаційна акція щодо обізнаності людей про ризики торгівлі людьми, схеми вербування довірливих людей, про безпечну міграцію охоплює і райони Прикарпаття.

Організатори акції – Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та Івано-Франківський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Проводиться вона завдяки допомозі українського фонду «Благополуччя дітей» у партнерстві з MTV EXIT за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку.
XS
SM
MD
LG