Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії підтримує вторгнення Путіна до України


Президент Сирії Башар аль-Асад надіслав у четвер телеграму колезі з Росії Володимирові Путіну з висловленням солідарності з російським вторгненням до України, повідомило сирійське державне агентство «САНА».

Як мовиться в повідомленні, Асад привітав зусилля Путіна, спрямовані на «відновлення безпеки і стабільності в Україні, а також на протистояння спробам терористів-екстремістів покласти край законності і демократії у дружній країні».

У телеграмі високо оцінено «мудре керівництво президента Путіна і його зусилля на захист міжнародної законності і цілей ООН», мовиться в повідомленні агентства, яке має також російськомовну версію.

Сирійський президент наголосив, що російський колега «залишається гарантом створення врівноваженої світової системи, заснованої на повазі до суверенітету держав і права народів на самовизначення», мовиться в повідомленні.

Асад підтвердив підтримку «раціонального миролюбного курсу» Путіна на «відновлення стабільності у країнах світу і боротьбу з екстремізмом і тероризмом». Президент Сирії висловив упевненість у здатності колеги з Росії «сприяти поверненню законності і спокою в Україні і успішній ліквідації народом України екстремізму і тероризму» у своїй країні, повідомляє агентство.

Позиції російського керівництва на підтримку прав і свобод зроблять вагомий внесок у створення кращого майбутнього і в порятунок світу від небезпечних вибухів, перед якими постають народи, передає зміст вітальної телеграми Асада Путіну сирійське державне агентство.

Президент Сирії Башар аль-Асад уже кілька років веде у своїй власній країні громадянську війну проти різноманітних повстанців проти його влади, які – і демократично налаштовані, і радикальні ісламісти – вкрай невдоволені його авторитаризмом. Єдиними державами-союзниками його влади є Росія й Іран; значна частина світу вважає, що президент Сирії втратив легітимність. Саме Росія як член Ради безпеки ООН із правом вето, а також Китай заветували вже цілу низку проектів резолюцій, які пропонували скласти хоч частину вини за загибель десятків тисяч людей у Сирії на владу Асада.
XS
SM
MD
LG