Доступність посилання

ТОП новини

У Криму зосереджені до 30 тисяч російських військових – прикордонслужба


Український солдат дивиться на російських військових біля частини в Перевальному поблизу Сімферополя, 6 березня 2014 року
Український солдат дивиться на російських військових біля частини в Перевальному поблизу Сімферополя, 6 березня 2014 року
У Криму перебувають близько 30 тисяч російських військовослужбовців, стверджують у Державній прикордонній службі України.

Як заявив директор департаменту персоналу Держприкордонслужби України генерал-полковник Михайло Коваль, російські військові в Криму здійснюють мародерство й викрадають майно в заблокованих штабах прикордонників.

«Такі факти (мародерства) є, я спостерігав їх на власні очі», – сказав він.

Зокрема Коваль повідомив, що, прибувши в прикордонний відділ у Балаклаві, побачив, як російські військові захопили автомобілі, які належать українським прикордонникам, і їздять на них.

За його словами, практично в кожному заблокованому російськими військовими штабі Держприкордонслужби можна спостерігати факти мародерства й пошкодження майна, яке належить українським прикордонникам.

Коваль зазначив, що ситуація в Криму дуже складна, але українські прикордонники продовжують виконувати свій обов’язок, тому що команди на відхід від своїх постів не було.

При цьому генерал-полковник заявив, що наразі заблокованими залишаються 11 підрозділів у Криму.
XS
SM
MD
LG