Доступність посилання

ТОП новини

Суд зупинив рішення про референдум у Севастополі, відкрите провадження


Окружний адміністративний суд Києва зупинив сьогодні чинність рішення міської ради Севастополя про референдум щодо вступу міста і Криму до Росії як антиконституційного, повідомила Генеральна прокуратура.

Також суд заборонив будь-яким особам вчиняти дії, спрямовані на його виконання, і вчинення таких дій буде незаконним, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Крім того, мовиться в іншому повідомленні, Генеральна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому Службою безпеки України у зв’язку з цим рішенням Севастопольської міськради. Провадження відкрили за фактом вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто умисні дії, вчинені з метою зміни меж території України.

У повідомленні, зокрема, зазначено, що це незаконне рішення суперечить ст. 73 Конституції України, яка чітко визначає: питання про зміну території України вирішується виключно на всеукраїнському референдумі.

Також сьогодні Окружний адмінсуд Києва зупинив і чинність рішення Верховної ради Криму про референдум про вступ півострова до Росії (Севастополь є окремою від Автономної республіки Крим адміністративною одиницею).
XS
SM
MD
LG